De Munt / La Monnaie De Munt
La Monnaie
Behind the scenes
Achter de schermen van de opera

Côté Jardin

Theater, Scene

MONTAGE

De toneellift coté jardin (de linkerkant, gezien vanuit de zaal) van het podium wordt gebruikt om decorstukken te verplaatsen die door de tunnel zijn gekomen. Capaciteit: een immense dertien ton!

De machinisten zijn niet alleen verantwoordelijk voor het in beweging brengen van de decors, maar ook voor het opbouwen en afbreken ervan. 

De Trilogia Mozart Da Ponte (2020) was een echte uitdaging voor de machinisten. In nauwelijks zes dagen trokken ze dit gebouw van drie verdiepingen op,  waarin de intriges van de drie opera’s (Don Giovanni, Le nozze di Figaro en Così fan tutte) zich ontvouwen!

Trilogia Mozart Da Ponte (2020).

Montage van het decor

Pieter Claes
Montage van Lulu (2021)

Opbouw van de decors voor Lulu (2021). Deze productie is een hernemingHerneming - Een productie die al eerder werd opgevoerd en enkele jaren later opnieuw wordt opgevoerd.  . Toen ze oorspronkelijk, in 2012, in première ging, had het podium van de Munt nog een helling van 4%. Die helling is echter verwijderd tijdens de renovatie van het podium (van 2015 tot 2017). Voor de herneming moest dus opnieuw een helling worden aangebracht, aangezien de decors met het oog daarop waren gebouwd.

Pieter Claes
Montage van Lulu (2021)
Anne Pailhès
Montage van het draaiend plateau voor Macbeth Underworld (2019)
Marcel Maus
Demontage of afbouw van het decor voor de Trilogia Mozart Da Ponte (2020), gezien vanaf het podium
Pieter Claes

Les Huguenots (2022)

Achter de schermen met de machinisten