De Munt / La Monnaie De Munt
La Monnaie
Behind the scenes
Achter de schermen van de opera

Technische ruimten

Decorlift

Ateliers

In het hart van de Ateliers wordt een decorlift gebruikt om de decors via de tunnel naar het Muntgebouw zelf te vervoeren. De omvang is die van een zeecontainer.

Een andere decorlift, die ook in directe verbinding staat met de ondergrondse tunnel in de Munt, wordt gebruikt om de decors naar het toneel te brengen. Laadvermogen: 13 ton! 

Tussen de decorlift in de Ateliers en de decorlift die naar het podium in de schouwburg leidt, bedraagt de totale lengte van het traject dat de decors moeten afleggen, onder de Ateliers, onder het administratief gebouw en onder de straat, ongeveer 92 meter.

Hugo Segers

Deze goederenlift werd zelfs gebruikt voor het publiek (150 personen) tijdens de voorstellingen van Push (2019), die plaatsvonden in de Malibranzaal.

Florence van Overeem

Waarom de grootte van een zeecontainer? Dit is de standaardmaat die wordt gebruikt voor alle decors die bij de Munt worden gemaakt. Na de demontage worden de decorelementen opgeslagen in zeecontainers. Ze moeten dus kunnen worden vervoerd in een decorlift met afmetingen die op zulke containers zijn afgestemd (d.w.z. 12 m x 2,44 m x 2,59 m).